Ponúkané služby
Systém HACCP sa skladá z týchto po sebe nasledujúcich činností:
- Vymedzenie výrobnej činnosti a úloh
- Ustanovenie pracovnej skupiny pre tvorbu systému kritických bodov
- Prevedenie popisu výrobku
- Zistenie očakávaného použitia výrobku a analýza rizika
- Zostavenie prúdového diagramu
- Potvrdenie prúdového diagramu
- Analýza nebezpečia a posúdenie jeho závažnosti a rizika
- Identifikácia kontrolných bodov (CP)
- Identifikácia kritických kontrolných bodov (CCP)
- Stanovenie znakov a hodnôt kritických medzí pre každý kontrolný bod (CP) a každý kritický kontrolný bod (CCP)
- Vymedzenie systému sledovania zvládnutého stavu v kritických bodoch
- Stanovenie nápravných opatrení pre každý kritický bod
- Zavedenie dokumentácie
- Stanovenie overovacích postupov
- Schválenie plánu systému (verifikácia a audit )
Ponúkané produkty
- Projekt HACCP vrátane auditu
- Hygienicko sanitačný plán v zmysle HACCP
- Prevádzkový poriadok (stravovanie, ubytovanie, kaderníctvo, sauna, fitnes centrá, solárium a pod.)
- Prepracovanie HACCP a Hygienicko sanitačného plánu v súlade so zákonom o verejnom zdravotníctve 355/2007 platným od 1.9.2007a Vyhláškou MZ SR 533/2007 o spoločnom stravovaní platnou od 1.12.2007
- Ročná aktualizácia a audit podľa európskych štandardov "THE DUTCH NATIONAL BOARD OF EXPERTS HACCP"
- Školenia, semináre a kurzy